Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

361Έπειτα από μία εβδομάδα κακοκαιρίας και δύο εβδομάδες διακοπών οι μαθητές των σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης επιστέφουν στα θρανία. Σχεδόν όλα τα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης παρέμειναν κλειστά από την περασμένη Δευτέρα έως και την Παρασκευή λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε στα σχολικά συγκροτήματα ο χιονιάς και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Για την λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά την αυριανή ημέρα (Δευτέρα 15 Ιανουαρίου) οι Δήμοι εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα σχολεία είναι ανοιχτά. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις στις οποίες τα προβλήματα που προκάλεσε ο παγετός δεν έχουν ξεπεραστεί. Οι μαθητές αυτών των σχολείων θα παραμείνουν και την αυριανή ημέρα στο σπίτι.

Διαβάστε αναλυτικά ποια σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν και ποια όχι.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Θα λειτουργήσουν κανονικά 212 σχολικές μονάδες και θα παραμείνουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες και που η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Σχολικές Μονάδες:

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

26ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

30ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

47ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

49ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

57ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

102ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ)

113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

40ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

51ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

59ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

63ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

67ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

1ο ΕΠΑΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι κανονικά λειτουργούν από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) καθώς και ο σταθμός του Δημοτικού Βρεφοκομείου «ο Άγιος Στυλιανός».

Δήμος Καλαμαριάς

Όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και το ΕΠΑ.Λ.) θα λειτουργήσουν κανονικά μετά την αναβολή των μαθημάτων την προηγούμενη εβδομάδα λόγω χιονιά. Οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν, επίσης, κανονικά.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στον Δήμο Νεάπολης Συκεών. Κανονικά, επίσης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του συγκεκριμένου Δήμου.

Δήμος Παύλου Μελά

Θα λειτουργήσουν κανονικά 95 σχολικές μονάδες και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά.

Κλειστά θα παραμείνουν λόγω προβλημάτων στο σύστημα ύδρευσης τα παρακάτω σχολεία:

14ο και 23ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης

21ο Νηπιαγωγείο Στραυρούπολης

14ο Δημοτικό Σταυρούπολης

1ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης

6ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης

8ο και 11ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης

2ο Δημοτικό Πολίχνης

6ο Δημοτικό Πολίχνης

5ο ειδικό Νηπιαγωγείο και 5ο ειδικό δημοτικό Ευκαρπίας

Επίσης δεν θα γίνουν μαθήματα στη β’ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταθρούπολης.

Δεν θα λειτουργήσει ο παιδικό σταθμός «Λιλιπούτειοι» στην Π16 της Πολίχνης.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι κανονικά θα λειτουργήσει αύριο η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Συγκεκριμένα από τα 107 σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των συγκεκριμένων σχολείων.

Σε ό,τι αφορά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αύριο δεν θα λειτουργήσουν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Αύριο όλα τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ο δήμος έχει προβεί στους απαραίτητους αποχιονισμούς, έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία και η λειτουργικότητά τους. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Ανοιχτά θα είναι από αύριο όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Δήμος Δέλτα

Μετά από συνεργασία των προέδρων των σχολικών επιτροπών με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Δέλτα, αποφασίστηκε ότι ανοιχτά θα είναι από αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Δήμος Λαγκαδά

Σε συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολείων, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στις οποίες οι εργασίες συνεχίζονται, καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου είναι:

Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου

Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικο

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνών

1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών

2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών

Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών

Νηπιαγωγείο Περιβολακίου

Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου

Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής

Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου

Νηπιαγωγείο Όσσας

Δημοτικό Σχολείο Όσσας

Δημοτικό Σχολείο Γερακαρούς

Νηπιαγωγείο Λαγκαδικίων

Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδικίων

1ο Νηπιαγωγείο Σοχού

Γυμνάσιο Σοχού

Νηπιαγωγείο Κρυονερίου

Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου

Δήμος Θέρμης

Η δημοτική αρχή ανακοινώνει την επαναλειτουργία όλων των σχολείων αύριο, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής και Κάτω Σχολαρίου.

Επίσης για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης – ΤΕΕ και του Γυμνασίου Βασιλικών, όπου βρίσκονται έως αυτή την ώρα σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης από τα συνεργεία του δήμου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, για τη λειτουργία τους ή μη, το βράδυ, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα κτίρια.

Δήμος Θερμαϊκού

Τα συνεργεία του δήμου, ιδιώτες τεχνικοί, οι σχολικές επιτροπές, οι διευθυντές των σχολείων και όχι μόνο, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες νυχθημερόν, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμα τα πενήντα και πλέον σχολεία του δήμου Θερμαϊκού για να λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Δευτέρα, 16.01.2017.

Κατ’ εξαίρεση στο ΕΠΑΛ Επανομής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 17.01.2017, καθώς απαιτείται μια ακόμη ημέρα εργασιών. Επίσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας τα μαθήματα των τριών τμημάτων στο πρόσθετο κτίριο θα ξεκινήσουν αύριο στις 9 και 30 πμ. ενώ στο γυμνάσιο Νέων Επιβατών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 πμ.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών.

Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:

3ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου

2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου

Δημοτικό σχολείο Λητής

1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

1ο λύκειο Ωραιοκάστρου

2ο λύκειο Ωραιοκάστρου

Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.

Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετούνται για δύο ημέρες από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας. Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βόλβης

Δήμος Χαλκηδόνας

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Χαλκηδόνος, αφού αποκαταστάθηκαν οι σοβαρότερες βλάβες που προέκυψαν από τον παγετό. Τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν στα σχολεία θα αντιμετωπισθούν άμεσα, κατά τη λειτουργία τους.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Λάρισα

Μόνο ορισμένα από τα σχολεία της Λάρισας θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν μόνο ορισμένα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία) του Δήμου Λαρισαίων τα οποία είναι τα εξής:

• 42ο Νηπιαγωγείο (Τούμπα)

• 21ο Νηπιαγωγείο (Αβέρωφ)

Τα παραπάνω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τρεις ημέρες (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) για αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών στους λέβητες θέρμανσης.

Επίσης κλειστά αύριο θα είναι τα εξής σχολεία:

• Νηπιαγωγείο Δασοχωρίου

• Νηπιαγωγείο Μάνδρας

• Νηπιαγωγείο Ελευθερών

Τα παραπάνω σχολεία θα είναι κλειστά αύριο και για μια ημέρα (Δευτέρα), λόγω αντίστοιχων τεχνικών προβλημάτων.

Τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) του Δήμου Λαρισαίων, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα είναι ανοικτά. Σύμφωνα με ενημέρωση από τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το προσωπικό των σχολείων θα βρίσκεται στις θέσεις τους στις 8 το πρωί, ενώ οι μαθητές των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης θα μπορούν να προσέρχονται στα σχολεία μέχρι τις 10 π.μ. και οι μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι τις 9.30 π.μ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ωράρια λειτουργίας των σχολείων, θα ανακοινωθούν από τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Αν υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων, λόγω πιθανής νέας επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας, περίπου στις 8.30 π.μ.

Σέρρες Mετά από εισήγηση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλου, η οποία στάλθηκε  με mail σήμερα Κυριακή 15-01-2017 στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, ζητά να παραμείνουν κλειστά κάποια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Σερρών, λόγω μη κατάλληλων συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας. Ο Δήμαρχος Σερρών κάνει δεκτή την εισήγηση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αποφασίζει να παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 τα παρακάτω σχολεία: Τα δημοτικά σχολεία της πόλης: 9o, 11o, 12o, 10o,  24o Tα νηπιαγωγεία της πόλης: 5o, 11o, 30ο Τα νηπιαγωγεία των Κοινοτήτων: 1o,2o Σκουτάρεως , Α. Μητρουσίου, Λευκώνα, Κ. Δέντρων

Σέρρες

Mετά από εισήγηση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλου, η οποία στάλθηκε  με mail σήμερα Κυριακή 15-01-2017 στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, ζητά να παραμείνουν κλειστά κάποια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Σερρών, λόγω μη κατάλληλων συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος Σερρών κάνει δεκτή την εισήγηση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αποφασίζει να παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 τα παρακάτω σχολεία:

Τα δημοτικά σχολεία της πόλης: 9o, 11o, 12o, 10o,  24o

Tα νηπιαγωγεία της πόλης: 5o, 11o, 30ο

Τα νηπιαγωγεία των Κοινοτήτων: 1o,2o Σκουτάρεως , Α. Μητρουσίου, Λευκώνα, Κ. Δέντρων

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στη Σκόπελο

Παρατείνεται η μη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Α’/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου, τη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας και την Τοπική Κοινότητα Κλήματος του Δήμου Σκοπέλου καθώς, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που έπληξε από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου το νησί, είναι επικίνδυνη έως αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα εν λόγω σχολεία:

1. Νηπιαγωγεία Σκοπέλου, Γλώσσας, Κλήματος

2. Δημοτικά Σχολεία Σκοπέλου, Γλώσσας, Κλήματος

3. Γυμνάσιο Σκοπέλου, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας

4. Λύκειο Σκοπέλου, ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Τα ανωτέρω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως αύριο Δευτέρα.

 Source link