Αεροπορική τραγωδία στο Κιργιστάν: Έπεσε πάνω στα σπίτια – Η αιτία της συντριβής

275


Αεροπωρική τραγωδία σήμερα  το πρωί με  37 νεκρούς αναμεσά τους έξι παιδιά μετά τη συντριβή  αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων τουρκικής αεροπορικής εταιρίας σε κατοικημένη περιοχή.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού. Το  Boeing 747κατέπεσε   καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, γύρω από το αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο σύρθηκε για αρκετά μέτρα μέσα στο χωριό καταστρέφοντας ολοσχερώς περίπου 15 κτίρια

«Σκοτώθηκαν ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά τους» λέει μάρτυρας

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Χονγκ Κονγκ με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Οι διασώστες εντόπισαν το πτώμα του ενός πιλότου, αλλά και τα πτώματα 15 χωρικών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, του Κιργιστάν.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων, ήταν λάθος του πιλότου», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κιργιζίας, Moukhametkali Aboulgaziev, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Ούτε το αεροσκάφος, ούτε το πλήρωμα είναι μέλη της Turkish Airlines» δηλώνει σε επίσημη ανακοίνωσή της η τουρκική αεροπορική εταιρεία, αναφερόμενη στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Κιργιστάν.

«Η πτήση cargo με κωδικό νηολογίου TC-MCL της ACT Airlines που αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (HKG) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπισκέκ Μάνας (FRU), είχε ένα δυστύχημα κοντά στο Μπισκέκ περίπου στις 1:40 UTC.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ούτε το αεροσκάφος ούτε το πλήρωμα είναι μέλη της Turkish Airlines» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Turkish Airlines.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα).

Από την συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.

 Source link