Αυτοπυροβολήθηκε απέτυχε και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου

71


Ο Άντι Σαντνες το 2006 είχε συνταράξει την κοινή γνώμη όταν προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του πυροβολώντας τον εαυτό του.

Ευτυχώς για την ζωή του αλλά δυστυχώς για το πρόσωπό του ή βολή απέτυχε αφήνοντάς τον παραμορφωμένο για περίπου μία δεκαετία. Όταν το τραγικό περιστατικό συνέβη ο Σάντνες ήταν 21 ετών. Προσπάθησε να βάλει την ζωή του σε μία σειρά ξανά αλλά η παραμόρφωση που είχε επέλθει στο κεφάλι του ήταν τόσο μεγάλη που δεν κοίταζε κανέναν στα μάτια καθώς πίστευε πως θα τρόμαζαν μόλις τον αντίκρυζαν.

Τα ευχάριστα νέα για εκείνον ήρθαν πριν από οκτώ μήνες όταν οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως βρέθηκε δότης προσώπου. Η επέμβαση που ακολούθησε ήταν πολύωρη, πολύ δύσκολη και εξαιρετικά σπάνια καθώς η μεταμόσχευση προσώπου θεωρείται από τις πιο σύνθετες διαδικασίες στην ιατρική, αν όχι η πιο σύνθετη.

Η στιγμή που ο 31χρονος πλέον Σάντνες κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη και αντικρύζει το καινούριο του πρόσωπο είναι μοναδική. Η επάνοδος του χειρουργημένου προσώπου ήταν εντυπωσιακή σύμφωνα με τους ειδικούς όπως εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα. Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της κλινικής που ανέλαβε την δύσκολη επέμβαση για την περίπτωση του Άντι Σάντνες.

Σχολιάστε το άρθρο:Source link