Νέες απειλές από την Τουρκία: Θα έρθουν άλλα 3 εκατ. πρόσφυγες

64Αυτή την φορά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, σε συνέντευξη του στο CNN Türk, προειδοποίησε πως ένα νέο «κύμα» 3 εκατομμυρίων προσφύγων, είναι στη φάση της μετακίνησης από το Ιράν προς την Τουρκία.

Όπως δήλωσε με νόημα, «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, υπάρχουν περίπου 3 εκατ. πρόσφυγες στο Ιράν και κινούνται προς την Τουρκία. Δυστυχώς είναι κατά κύριο λόγο Αφγανοί ξανά, από τα ανατολικά του Ιράν».

Ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε και την ανησυχία της Αγκύρας για την «αδιαφορία» της Τεχεράνης σχετικά με τη μετανάστευση προς την Τουρκία.

«Το Ιράν αγνοεί τη μετανάστευση από εκεί προς την Τουρκία, για να μην πούμε ότι τους βοηθούν», σχολίασε σχετικά.

Ο Καϊνάκ σημείωσε με νόημα ότι οι πρόσφυγες θέλουν να πάνε στην Τουρκία ως ενδιάμεση στάση και όχι για να μείνουν στη χώρα. «Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να το σκεφτεί αυτό. Δεν θέλουν να μείνουν στην Τουρκία. Θέλουν να περάσουν στη Δύση και για αυτούς η Τουρκία είναι ένα σημαντικό εμπόδιο και υπομένει ένα σημαντικό κόστος», τόνισε ο Καϊνάκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία απειλεί με εισροή προσφύγων την Ε.Ε.: Παρόμοια ρητορική -κι ακριβώς τον ίδιο αριθμό ανθρώπων- είχε χρησιμοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο και ο τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

thetocSource link