Αγία Πετρούπολη: Ελικόπτερα μεταφέρουν τους τραυματίες. Βρέθηκε και τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός

66Πενήντα άνθρωποι έχουν τραυματισθεί από τις εκρήξεις, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κυβερνήτη της πόλης Αντρέι Γκιμπίτοφ.

Για τη διακομιδή των τραυματιών χρησιμοποιούνται ελικόπτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ενώ σύμφωνα με το Interfax 17 ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου για την περίθαλψη των τραυματιών.

Όπως μετέδωσε μάλιστα από τον τόπο της τραγωδίας ο τοπικός ανταποκριτής του πρακτορείου Tass, ένα ελικόπτερο μετέφερε τραυματίες από τη στάση του μετρό «Τεχνολογογκίτσεσκι Ινστιτούτ», ενώ το δεύτερο κατευθύνεται στη στάση «Σαντόβαγια».

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της πόλης έχουν κλείσει, μετέδωσε το Interfax και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την οποία επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι μία μόνο έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με την πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό.

Και τρίτος μηχανισμός

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι αρχές εντόπισαν και τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό σε βαγόνι στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, τον οποίο εξουδετέρωσαν πριν ενεργοποιηθεί.

Σχετικά με τους άλλους δύο που ενεργοποιήθηκαν και προκάλεσαν χάος στη ρωσική πόλη, είχαν εκρηκτική ύλη TNT περίπου 200-300 γραμμαρίων μαζί με καρφιά και γυαλιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς και δήλωσε ότι έχει μιλήσει ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν. Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης.Source link