Τραμπ: Σε πολύ χαμηλό επίπεδο οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας

54Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστησε προσοχή σχετικά με τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι θα περιμένει να δει αναφορικά με τις μελλοντικές σχέσεις με την Μόσχα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σημειώνοντας ότι «θα ήταν θαυμάσιο. . . εάν το ΝΑΤΟ και η χώρα του μπορεί να τα πάει καλά με την Ρωσία».

Παράλληλα σημείωσε ότι οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Μόσχα, που περιλάμβαναν μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από όσο αναμενόταν.

Ακόμη, ο Ντ. Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να χειριστεί την κρίση της Βόρειας Κορέας χωρίς την Κίνα, εάν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την περασμένη εβδομάδα και συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά χθες το βράδυ. «Ο πρόεδρος Σι θέλει να κάνει το σωστό. Κάναμε μια πολύ καλή σύνδεση, νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή χημεία μαζί, νομίζω ότι θέλει να μας βοηθήσει όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Μιλήσαμε για το εμπόριο, μιλήσαμε για πολλά, και είπα ότι ο τρόπος που θα επιτύχεις μια καλή εμπορική συμφωνία είναι αν μας βοηθήσεις με τη Βόρεια Κορέα, σε διαφορετική περίπτωση θα το χειριστούμε μόνοι μας, κι αυτό θα είναι εντάξει, αλλά το ότι θα το χειριστούμε μόνοι μας σημαίνει ότι θα δράσουμε από κοινού με πολλές άλλες χώρες».Source link