Αλέξης Γκόλφης: Ο Έλληνας Χριστός και η τραγική ιστορία του

74Ήταν ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον Χριστό, τον Μανωλιό-Χριστό από το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», το οποίο μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 1975. Ο λόγος για τον ηθοποιό Αλέξη Γκόλφη, τον ηθοποιό που γνώρισε τεράστια δόξα μέσα από αυτόν τον ρόλο.

Ο Αλέξης Γκολφινόπουλος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο, παίζοντας πολύ μικρούς ρόλους σε ταινίες του Θανάση Βέγγου, με το όνομα «Άλεξ Γκόλφης» στους τίτλους.

Η μεγάλη του στιγμή ήταν στην τηλεόραση, όταν ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης του ανέθεσε το ρόλο του Μανωλιού- Χριστού στη συγκλονιστική σειρά από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, το 1975-76.

Εκτός από αυτή τη σειρά όμως, συμμετείχε και σε πολλές άλλες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, όπως «Λόγω Τιμής» και «Η Απόδραση» (1996).

Ο Αλέξης Γκόλφης είχε παραδεχθεί ο ίδιος ότι ο κόσμος τον αναγνώριζε συχνά στο δρόμο τον σταματούσε, βλέποντας στο πρόσωπό του εκείνο του Χριστού.

Η αρχή του τέλους

Ο κατήφορος για τον ηθοποιό ξεκίνησε όταν έχασε την μητέρα του και μετά από λίγο καιρό του έκαναν έξωση από το σπίτι του. Βρήκε καταφύγιο σε μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στα Πατήσια, ενώ για φαγητό πήγαινε στην ενορία της γειτονιάς του για να πάρει ένα κομμάτι ψωμί από το συσσίτιο αστέγων.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν πολύ δύσκολα και ο ηθοποιός έπαιρνε για χρόνια ουσίες. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν σε μεσημεριανή εκπομπή όπου μιλούσε, με αξιοπρέπεια, για το δράμα που ζούσε.

Πέθανε το 2007 σε ηλικία 59 ετών, μόνος και αβοήθητος.

Ο θάνατός του αποκαλύφθηκε έπειτα από δύο μήνες, στις 9 Οκτωβρίου 2007. Από τον Αύγουστο του 2007 ο Γκόλφης βρισκόταν στο νεκροτομείο και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Μόλις το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στα μέσα Αυγούστου.

Ο ίδιος δεν πίστεψε ποτέ στην κατάρα του ηθοποιού που έχει υποδυθεί τον Χριστό.

tffSource link