Βγαίνει από την εντατική ο Λουκάς Παπαδήμος

49Μετά τη νοσηλεία των προηγούμενων ημερών στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Λουκάς Παπαδήμος θα μεταφερθεί σήμερα σε μονόκλινο δωμάτιο του 10ου ορόφου, το οποίο θα φυλάσσεται όλο το 24ωρο.

Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν σταθερή την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού καθώς η αποθεραπεία του τραύματος που προκλήθηκε στο δεξί του πόδι από την έκρηξη εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ θετική έκβαση είχε και το ελαφρύ εισπνευστικό έγκαυμα που είχε προκαλέσει στον κ. Παπαδήμο η έκθεσή του στο περιεχόμενο του φακέλου.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο του θαλάμου όπου πρόκειται να μεταφερθεί ο κ. Παπαδήμος. Σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της διαδρομής του τρομο-φακέλου όσο και για την ταυτότητα των αποστολέων.

 

Χθες, πάντως, έπειτα από δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera», αποκαλύφθηκε ότι οι ελληνικές αρχές εξουδετέρωσαν παγιδευμένο ταχυδρομικό πακέτο που προοριζόταν για οίκο αξιολόγησης στο Μιλάνο.

Εν τω μεταξύ, διατάχθηκε προκαταρκτική εισαγγελική εξέταση σχετικά με ανάρτηση του συνταξιούχου αστυνομικού συντάκτη και ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος αναφερόμενος στην επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου έγραψε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ολόκληρη η επίμαχη ανάρτηση έχει ως εξής:

«Από τις 6 χτες το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από πού ερχόταν και πού πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Την απάντηση την έδωσε ποιος νομίζετε; Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιο τρόπο; Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν. Και βέβαια ο Στουρνάρας τού είπε την είδηση. Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τι συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν.

»Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού. Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση, ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη. Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Άμεση ήταν η αντίδραση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που κίνησε τη νομική διαδικασία με αποτέλεσμα να ενημερωθεί ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί πράγματι αξιόποινες πράξεις, η οποία και θα διεξαχθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

 

 

E-DailySource link