Στους 58 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών της φωτιάς στο Λονδίνο

65Η Βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε λόγο για συνολικά 58 ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνται, έπειτα από αρκετά 24ωρα, νεκροί.

Στον αριθμό αυτόν των 58 νεκρών, συμπεριλαμβάνονται και οι 30 που έχουν αναγνωριστεί επισήμως, ενώ προστίθενται και 28 αγνοούμενοι, που θεωρούνται πλέον, από επίσημα χείλη, νεκροί.

Μάλιστα, ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Στιούαρτ Κάντι, διευκρίνισε ότι, εκ των 30 νεκρών, οι σοροί 16 ανθρώπων έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο συγκεκριμένος απολογισμός ίσως να μην είναι ο τελικός, καθώς ενδέχεται να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο κτίριο, για την παρουσία των οποίων δεν είχαν λάβει ενημέρωση οι Αρχές.

«Όσο πιο σύντομα γίνεται, θα ενημερώσουμε τους οικείους τους» προσέθεσε.

Παράλληλα , υπό τον φόβο της κατάρρευσης του Grenfell Tower, ή του «Πύργου της Κολάσεως», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται πλέον, στο Λονδίνο, οι αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν δύο γραμμές του Μετρό δυτικά της πολύπαθης -τον τελευταίο καιρό- Βρετανίας.

Συγκεκριμένα όλες οι στάσεις μεταξύ των γραμμών Hammersmith City και Circle ανάμεσα στους σταθμούς Eeware Road και Hammersmith έκλεισαν προσωρινά.

Παντως η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Τερέζα Μέι είναι έντονη. Είναι χαρακτηριστικό πως η Τερέζα Μέι αποχώρησε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μετά από συνάντηση που είχε με κατοίκους που ζουν στην περιοχή. Όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρισκόταν στο σημείο, η Μέι αποχώρησε καθώς διαδηλωτές που εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την αντίδραση της κυβέρνησης στην πυρκαγιά, έτρεξαν πίσω από το αυτοκίνητο που μετέφερε την πρωθυπουργό και την αποδοκίμαζαν.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις στη Βρετανία συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η αντίδραση της πρωθυπουργού στην μεγάλη αυτή τραγωδία ήταν κατώτερη της περίστασης και ίσως αποτελέσει το τελικό και μη αντιστρεπτό χτύπημα στη δημοτικότητα και το όποιο πολιτικό της μέλλον.Source link