Χαλίτ Εργκέντς και Μπεργκιουζάρ Κορέλ πληρώνουν όσο – όσο για σπίτι στην Χίο

49


Χίλιες και μία νύχτες στο Αιγαίο…ονειρεύονται οι διάσημοι Τούρκοι ηθοποιοί Χαλίτ Εργκέντς και Μπεργκιουζάρ Κορέλ. Εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές των ελληνικών νησιών αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων επιθυμούν να επενδύσουν ένα αστρονομικό ποσό στο εγχώριο real estate. Ο πρωταγωνιστής της σειράς »Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» και η μελαχρινή καλλονή άρχισαν ήδη τις μυστικές επαφές με μεσίτες της Χίου αναζητώντας ένα πολυτελές σπίτι στο κέντρο του νησιού. Δηλώνουν πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 1.500.000 τουρκικές λίρες αν βρεθεί ευκαιρία για ανακαινισμένο παραδοσιακό οίκημα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς.

Αναζητούν μια βίλα έως 300 τετραγωνικά με θέα τη θάλασσα εντός μεγάλης έκτασης και σε σημείο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα με ταβάνια τα 350.000 ευρώ. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, το ζευγάρι επιλέγει κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές τη Σμύρνη και το κοσμοπολίτικο Τσεσμέ. Τα μικρά τουριστικά πλοιάρια διασχίζουν μέσα σε λίγα λεπτά τη στενή λωρίδα θάλασσας που χωρίζει τις δύο χώρες, διαδρομή που οικογενειακώς επαναλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια οι δύο διάσημοι ηθοποιοί.

Λατρεύουν την ηρεμία των γραφικών χωριών, τις απλωμένες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο Πυργί και τα Μεστά, τον πιο διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό της Χίου.

Espresso

Σχολιάστε το άρθρο:Source link