Η ΠΟΕ – ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις. Αλαλούμ με την αναστολή από την ΠΟΠ-ΟΤΑ

48Απόφαση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα στους ΟΤΑ έλαβε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ λίγο νωρίτερα η ΠΟΠ-ΟΤΑ είχε αποφασίσει αναστολή της αποχής.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν κλιμάκωση των αντιδράσεων τους ενάντια στην λύση που προωθεί η Κυβέρνηση μετά από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους καθαριότητας.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τουλάχιστον την Πέμπτη και την προκήρυξη στάσης εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρης απεργίας την Πέμπτη.

Αντίθετα, η ΠΟΠ-ΟΤΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, δηλώνοντας ικανοποιημένη από τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

«Η ΠΟΠ-ΟΤΑ, μια Ομοσπονδία των 300 μελών, που δεν είχε καμιά συμμετοχή στην αγωνιστική δράση όλη αυτή την περίοδο, δεν δικαιούται να ομιλεί για τους αγώνες των εργαζομένων και πολύ περισσότερο είναι καταδικαστέα η προβοκατόρικη ανακοίνωση που εξέδωσε με στόχο να δημιουργήσει σύγχυση και αποπροσανατολισμό» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει ενωτικά και δυναμικά τις κινητοποιήσεις της, μέχρι την τελική δικαίωση στο θέμα των συμβασιούχων και απομονώνει τους συστηματικούς απεργοσπάστες» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Η νομοθετική ρύθμιση που ο Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να καταθέσει την Δευτέρα στην Βουλή, θα προβλέπει, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, παράταση των συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που θα «τρέξει» το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τουλάχιστον 2.500 μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας στους Δήμους.

Στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ αναφέρεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους ΟΤΑ «διασφάλισε τη συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων αλλά και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού, στις οποίες το εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα, θα απολαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση».Στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σημαντικό ρόλο, όπως αναφέρουν τα στελέχη της, διαδραμάτισε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, για έβδομη ημέρα με τα σκουπίδια να δημιουργούν «βουνά», με την κατάσταση να γίνεται αφόρητη λόγω και της ζέστης.

το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης αναμένεται να τεθεί και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας το πρωί της Δευτέρας, με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να έχει αφήσει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την αντιμετώπιση της «υγειονομικής βόμβας» των σωρευμένων σκουπιδιών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανή ακόμη και η επιστράτευση προσωπικού εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Ήδη πάντως, Υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν ζητήσει την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών για λόγους δημόσιας υγείας.

 

 Source link