Απίστευτη γιαγιά έριξε κέρματα σε κινητήρα αεροσκάφους για καλή τύχη

62Μια προληπτική γιαγιά ήταν η αιτία για την πολύωρη καθυστέρηση πτήσης από τη Σαγκάη με προορισμό την πόλη Κουανγκτσόου της Κίνας, καθώς έριξε μερικά κέρματα στον… κινητήρα του αεροσκάφους με το οποίο θα ταξίδευε, για να της φέρει τύχη.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από την αναχώρηση του αεροσκάφους της εταιρείας China Southern Airlines από το διεθνές αεροδρόμιο της Σαγκάης, με την 80χρονη να αποφασίζει να ρίξει εννέα κέρματα σε έναν από τους κινητήρες.

Ένας επιβάτης, βλέποντας τη σκηνή, ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, οι οποίες προχώρησαν στην εκκένωση του αεροσκάφους και κάλεσαν την 80χρονη για εξηγήσεις.

Οι 150 επιβάτες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην αίθουσα αναχωρήσεων, όσο η προληπτική γιαγιά εξηγούσε ότι πέταξε τα νομίσματα κάνοντας ταυτόχρονα μια ευχή: να ταξιδέψει με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ένα από τα κέρματα χάθηκε μέσα στον κινητήρα, ενώ όσο η γιαγιά κατέθετε στην αστυνομία, οι συντηρητές και οι μηχανικοί της εταιρείας εξέτασαν το αεροσκάφος για τυχόν βλάβες.Source link