Πύρινα μέτωπα: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα. Υπό έλεγχο στη Σητεία

42Στην περιοχή της Ανατολής Ιεράπετρας επικεντρώνονται αυτή την ώρα οι προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νησί, προκειμένου να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 02.00 μετά τα μεσάνυκτα στην περιοχή.

Οι φωτιές ξέσπασαν χθες ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που είχαν κληθεί για βοήθεια ήρθαν και …έφυγαν καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δεν επιτρέπουν τη συνδρομή τους.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί και δύο ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της ΠΥ Γιάννης Μαραγκάκης.

Εκτός από την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εξελίσσεται σε πολλές εστίες οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της σε γεωργικές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Στο άλλο μέτωπο της πυρκαγιάς στους Πεύκους Σητείας η φωτιά έχει περιοριστεί κι έχιε τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο επιχειρούσαν  7 οχήματα με 20 άνδρες της υπηρεσίας μια ομάδα πεζοπόρου με πέντε άτομα καθώς και 3 οχήματα ΟΤΑ.

 Source link