Συναγερμός στον Λευκο Οίκο: Ελεγχος σε ύποπτο δέμα. Λήξη συναγερμού

35Στον αποκλεισμό ενός μέρους των εγκαταστάσεων του Λευκού Οίκου προχώρησε η αμερικανική μυστική υπηρεσία, λόγω ενός ύποπτου δέματος που εντοπίστηκε κοντά σε μία από τις εισόδους.

Αμέσως μόλις εντοπίστηκε, δόθηκε εντολή να αποκλειστεί η διέλευση στο σημείο και να καταφτάσουν οι ειδικές δυνάμεις για τον έλεγχο του δέματος.

Όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται στο γραφείο του, καθώς απουσιάζει σε ταξίδι στην Αριζόνα.

Η μυστική αστυνομία αποφάσισε να μεταφέρει τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στο σημείο, σε άλλη περιοχή των εγκαταστάσεων, για λόγους ασφαλείας.

Για λόγους ασφαλείας, επίσης, και μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, δόθηκε εντολή να περιοριστεί η κυκλοφορία των πεζών κατά μήκος της λεωφόρου Penn, μεταξύ της 15ης και 17ης οδού και σε μία μικρή περιοχή στο Πάρκο Λαφαγιέτ.

Ο έλεγχος στο δέμα διήρκεσε περίπου μία ώρα και αμέσως μετά, οι μυστικές υπηρεσίες διέταξαν την άρση του αποκλεισμού, αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία τόσο στον Λευκό Οίκο, όσο και στους δρόμους που επηρεάστηκαν.

protothemaSource link