Δεκατετράχρονος ομολόγησε 18 φωτιές αυτό το καλοκαίρι στη Μασσαλία

48Ένας έφηβος 14 ετών είναι ο υπαίτιος για τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν αυτό το καλοκαίρι κοντά στη Μασσαλία, όπως τουλάχιστον ομολόγησε ο ίδιος ο νεαρός που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης. Μεταξύ των πυρκαγιών, ξέσπασε και μια πυρκαγιά που απέκλεισε τον Αύγουστο 3.000 επιβάτες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της περιοχής.

Ο 14χρονος, ο οποίος κατάγεται από την Ομπάν, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την ασφάλεια της περιφέρειας το βράδυ της Τρίτης τη στιγμή που άναβε μια φωτιά, έπειτα από εβδομάδες ερευνών που διεξήχθησαν από κοινού από το Εθνικό Γραφείο Δασών και την Πυροσβεστική, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Σήμερα θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή για να του απαγγελθούν ενδεχομένως κατηγορίες.

Ο έφηβος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραδέχθηκε πως άναψε 18 φωτιές, οι οποίες έκαψαν συνολικά 3.000 στρέμματα από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στην Ομπάν.

Στις πυρκαγιές αυτές περιλαμβάνεται και μία που έκαψε τον Αύγουστο 2.400 στρέμματα, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Η πυρκαγιά αυτή είχε προκαλέσει τη διακοπή των δρομολογίων σε ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές της νοτιοανατολικής Γαλλίας με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλές χιλιάδες άνθρωποι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς εκείνο το σαββατοκύριακο της επιστροφής από τις διακοπές.

BINTEO: Οι φωτιές που ξεσπασαν πέρυσι στη ΜασσαλίαSource link