Σαρωνικός: 557 κυβικά μέτρα μαζούτ έχει απαντλήσει έως τώρα το Siros

45Περίπου 557 κυβικά μέτρα πετρελαιοειδών έχει απαντλήσει έως τώρα το πετρελαιοφόρο «Siros» από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το λιμενικό σώμα.

Οι εργασίες απορρύπανσης συνεχίζονται και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, μετά την τριήμερη παύση τους, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν πλοίαρχος και α’ μηχανικός του Lassea συνελήφθησαν με την κατηγορία του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Παράλληλα, πραγματοποιείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής, στην εγκατάσταση «Φρεαττύδα», από συνεργείο πέντε ατόμων της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου επιχειρούν συνολικά σαράντα τέσσερα άτομα της αναδόχου εταιρείας με πιεστικό και πλυστικό μηχάνημα, καθώς και δόκιμοι λιμενοφύλακες.

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η-4η μαρίνα) επιχειρεί συνεργείο συνολικά τριάντα έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Εργασίες καθαρισμού εκτελούνται και μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης με δύο αντλίες, μία εκ των οποίων ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

 

skaiSource link