Γερμανία: Μπόνους 3.000 ευρώ σε όποιον πρόσφυγα επιστρέψει στην πατρίδα του

38Οικονομικά κίνητρα σε όσους πρόσφυγες έχουν κάνει αίτημα ασύλου και το αίτημα τους έχει απορριφθεί, δίνει το Βερολίνο, με σκοπό να τους παρακινήσει να φύγουν από τη Γερμανία και να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, δήλωσε στην κυριακάτικη Bild ότι οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να λάβουν μέχρι 1.000 ευρώ και οι οικογένειες μέχρι 3.000 ευρώ.

Η Deutsche Welle επισημαίνει ότι η Γερμανία παρείχε οικονομική βοήθεια σε όσους απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου αλλά και άλλους οικονομική βοήθεια την επιστροφή τους στις χώρες τους, όπως χρήματα για το ταξίδι και την επανέναρξη της ζωής τους.

«Υπάρχουν ευκαιρίες στην πατρίδα σας και θα σας στηρίξουμε με συγκεκριμένη βοήθεια για την επανένταξή σας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός προσθέτοντας ότι οι πρόσφυγες μπορεί να πάρουν τα ποσά για ενοίκια τους πρώτους 12 μήνες, ανακαινίσεις ή και εξοπλισμό κουζίνας ή μπάνιου.

Η προσφορά του Ντε Μεζιέρ έρχεται την ώρα που η Βαυαρία, η οποία εκτοπίζει τους περισσότερους Αφγανούς από οποιοδήποτε γερμανικό κρατίδιο, αναφέρει προβλήματα στο να βρουν άτομα να γυρίσουν πίσω.

Από τη δική του πλευρά, το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει πως Αφγανοί που μαθαίνουν ότι πρόκειται να απελαθούν συχνά εξαφανίζονται ημέρες πριν την πτήση τους και βοηθούνται από γερμανικές ομάδες υπέρ των προσφύγων.Source link