Το πλοίο μετέφερε μπανάνες και 8 τόνους κοκαΐνης

48Τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης των τελευταίων 18 ετών κατέσχεσαν οι Αρχές της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μέσα σε φορτηγό πλοίο που προερχόταν από το Μεντεγίν της Κολομβίας βρέθηκαν 5 τόνοι του ναρκωτικού. Το πλοίο, το οποίο κατέπλευσε στο νότιο λιμάνι Αλχεθίρας, μετέφερε μπανάνες από την Κολομβία και ο τελικός του προορισμός ήταν το Ελ Πρατ ντε Λομπρεγκάτ, η περιοχή όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της Καταλονίας, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με το φορτίο, περιλαμβανομένου του ισπανού επικεφαλής της εταιρείας που είχε ναυλώσει το φορτηγό πλοίο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, ενώ δύο άνθρωποι ανακρίνονται, ανακοίνωσε η ίδια πηγή σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κοκαΐνη, η οποία ανακαλύφθηκε στις 28 Νοεμβρίου, είχε αξία στην αγορά περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ. Τα ναρκωτικά ήταν μοιρασμένα σε πακέτα του ενός κιλού και έφεραν ενδείξεις για τους διάφορους παραλήπτες τους και τους προορισμούς τους, σύμφωνα με το υπουργείο.

 Source link