Ένταση στο Ειρηνοδικείο μεταξύ συγκεντρωμένων και ΜΑΤ για τους πλειστηριασμούς

36Ένταση έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Ο κόσμος φώναζε συνθήματα, όπως «Έξω τώρα τα κοράκια». Μάλιστα ένας άνδρας ακούγεται να λέει στη συμβολαιογράφο «Είσαι ένα κοράκι».

Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, στην είσοδο της οδού Λουκάρεως και προσπαθούν να περάσουν μέσα στο κτίριο, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την είσοδο.

Μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών που έχουν αποκλείσει τον χώρο δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι φραστικές αντεγκλήσεις.

Να αναφέρουμε ότι  το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου αποφάσισε χθες την αναβολή των σημερινών πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία. Πάντως, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά», σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους.

 

Ένωση Κεντρώων: Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις

Την προστασία της πρώτης κατοικίας, ασχέτως ποσού και της δεύτερης κατοικίας για κάθε οικογένεια με παιδιά και την άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, μέχρι η Βουλή να ψηφίσει νόμο για την προστασία πρώτης και δεύτερης κατοικίας» ζητά, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας: «Όταν λέμε προστασία, να σταματήσει κάθε διεκδίκηση των τραπεζών στην πρώτη και δεύτερη κατοικία και να προστατεύεται και ο εγγυητής που πιθανώς υπάρχει. Αν αυτά δεν γίνουν, τότε η Ελλάδα θα μπει στο 2018 με το ζήτημα αυτό να κυοφορεί συνθήκες εμφυλίου και κοινωνικής διάλυσης»Source link