Βόμβα στο Εφετείο: Με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τον αστυνομικό φρουρό. Τι βλέπει η αντιτρομοκρατική

75Οι τρομοκράτες που έβαλαν τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, τον αστυνομικό φρουρό, o οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία.

Αυτό προκύπτει από τον κάλυκα που βρέθηκε στην οδό Λουκάρεως, όπου περίμενε τους δύο από τους δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα ο τρίτος της ομάδας, ο οποίος οδηγούσε το μικρό βαν, μέσα από το οποίο πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κάλυκας εξετάζεται αυτή την ώρα για να διαπιστωθεί αν ανήκει στο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, για την οποία ερευνάται αν έχει σχέση με το βομβιστικό χτύπημα, ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Επιπλέον, ο ωρολογιακός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι ίδιας συνδεσμολογίας με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας.

Το αυτοκίνητο των τρομοκρατώνβρέθηκε καμμένο στα Εξάρχεια, ενώ στο σημείο της επίθεσης οι Αρχές εντόπισαν και έναν κάλυκα.  Η αστυνομία πιστοποίησε ότι το όχημα είχε κλαπεί το 2015.

Η πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά στην οδό Κουντουριώτου όπου και εντόπισε το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου, για να μην κινεί υποψίες

Όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες το περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Η εύρεση του κάλυκα έξω από το Εφετείο, ίσως επιβεβαιώνει τη μαρτυρία του αστυνομικού που είδε τους τρομοκράτες και ανέφερε πως άκουσε «κάτι σαν πυροβολισμό».

Τι είπε ο αστυνομικός που είδε τους τρομοκράτες

«Είδα δυο άντρες να κρατούν ένα σακίδιο πλάτης και να έχουν ανέβει τη σκάλα που οδηγεί στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του Εφετείου. Ήμουν μέσα στο κτίριο και τους είδα από τη τζαμαρία».

«Βγήκα έξω και τους φώναξα «τι θέλετε εδώ;;». Τότε ο ένας από τους δυο άφησε στην κολώνα το σακίδιο και έτρεξαν να φύγουν. Κατέβηκαν τη σκάλα και στην οδό Λουκάρεως ήταν σταθμευμένο ένα νομίζω χρυσάφι αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν και εξαφανίστηκαν….». «Άκουσα κάτι σαν πυροβολισμό. Δεν αποκλείω να πυροβόλησαν για να μην τους ακολουθήσω»

Έτσι περιέγραψε στα στελέχη της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός φρουρός του εφετείου Αθηνών τηστιγμή που οι τρομοκράτες έφτασαν μέχρι την είσοδο των δικαστηρίων και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι κάμερες δεν λειτουργούν από το 2002

Ωστόσο  οι Αρχές διαπίστωσαν, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ότι ενώ στο κτίριο του Εφετείο έχουν τοποθετηθεί κάμερες, παρ΄ όλα αυτά, καμία από αυτές, ούτε καταγράφει αλλά ούτε και μεταδίδει εικόνα στα σημεία που βρίσκονται αστυνομικοί φρουροί.

Μάλιστα, εξωτερικά το Εφετείου υπάρχουν σημεία όπου δεν υπάρχουν καν τοποθετημένες κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες έχουν να καταγράψουν εικόνα από το 2002 και όλα έχουν να κάνουν με τη διαφωνία της εταιρείας που κατασκεύασε το κτίριο και με τις επίσημες Αρχές, οι οποίες είχαν αντιρρήσεις ως προς την επίσημη παράδοσή του και άρα το θέμα των καμερών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων για να εξακριβώσουν, τουλάχιστον, το δρομολόγιο διαφυγής των δραστώνSource link