Ευρωλίγκα: Ευρωπαίοι οι πρώτοι σε (σχεδόν) όλες τις κατηγορίες στατιστικής

48


Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στην Ευρωλίγκα κι η Ευρώπη κατέχει το #1 σε σχεδόν όλες τις κύριες κατηγορίες στατιστικής.

Η εποχή θέλει όλο και περισσότερους Ευρωπαίους και γενικά παίκτες με προέλευση εκτός ΗΠΑ να… εισβάλλουν στο ΝΒΑ κι αντίστοιχα όλο και περισσότερους με προέλευση από τις ΗΠΑ να ακολουθούν την αντίθετη διαδρομή για την Ευρωλίγκα. Αλλά, όπως στο ΝΒΑ, έτσι και στην Ευρωλίγκα τα πρωτεία παραμένουν σε… ντόπια χέρια.
Με μία αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και σχεδόν κάθε #1 στις κύριες στατιστικής κατηγορίας κατοικείται από Ευρωπαίο: Πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα και Performance Index Rating. Ακόμη και τα λάθη ένας Ευρωπαίος, ο Αλεξέι Σβεντ της Χίμκι, τα κάνει… καλύτερα από όλους (συνολικά 7 Ευρωπαίοι στο σχετικό Top 10).
Σε αυτά τα 6 Top 10s η Ευρώπη μετρά και τις περισσότερες παρουσίες, με πάνω από το 50% (31 παρουσίες/51,7%), ακολουθούν οι ΗΠΑ 25 κι η υπόλοιπη Αμερική 3, ενώ μία θέση ανήκει και στην Αφρική.

Πηγή : www.eurohoops.netSource link