Πυκνώνει το μυστήριο με τη 44χρονη. Αυτοχειρία δείχνουν οι αρχές, δολοφονία ο αδελφός της

68Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει, τον θάνατο της 44χρονης μητέρας που εξαφανίστηκε ανήμερα των Φώτων από την Αιτωλοακαρνανία και βρέθηκε νεκρή χθες, μέσα στο αυτοκίνητό της, σε απόμερο σημείο. Το άψυχο σώμα της γυναίκας ήταν στο πίσω κάθισμα και είχε εγκαύματα, κυρίως στα χέρια. Στο σημείο βρέθηκε και ένα δοχείο με εύφλεκτο υλικό.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι η πρώτη εικόνα της 44χρονης, «δείχνει» αυτοκτονία. Η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε την Τρίτη επίσης «δείχνει» αυτοχειρία χωρίς όμως να προσδιορίζει την ακριβή αιτία θανάτου. Εντοπίστηκε εξάλλου αιθάλη στον λάρυγγα της άτυχης γυναίκας. Ωστόσο, τίποτα δε μπορεί να πει με σιγουριά αν δεν ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις και κυρίως, αν δεν βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Για την αστυνομία, μέχρι να βγουν οι εξετάσεις αυτές -τα αποτελέσματα αναμένονται σε περίπου 3 εβδομάδες- όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά σε ερευνητικό επίπεδο.

Πολλά είναι τα σημεία της υπόθεσης, που προβληματίζουν τους αστυνομικούς, είτε για την εκδοχή της αυτοκτονίας είτε για αυτήν του εγκλήματος. Αν είναι αυτοκτονία, ποιος ήταν ο λόγος; Η οικογένεια της 44χρονης λέει ότι η γυναίκα δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει. Η ίδια ήταν ένας «φωτεινός άνθρωπος». Οικονομικά προβλήματα δεν είχε, ενώ δεν είχε πει σε κανέναν από την οικογένεια ότι την απασχολούσε κάτι.

Αν η γυναίκα θέλησε να αυτοκτονήσει, γιατί έπρεπε να πάει μία ώρα και 15 λεπτά με το αυτοκίνητο για να το κάνει; Αν αυτοκτόνησε, γιατί βρέθηκε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και δεν το έκανε στη θέση του οδηγού; Επίσης, περίεργο είναι και το γεγονός ότι έχει εγκαύματα στο πρόσωπο. Αυτή, είναι μια τακτική που θυμίζει δολοφόνο, ο οποίος καίει το θύμα του για να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος. Ίσως και την ταυτότητα του θύματος.

Από την άλλη όμως, αν όντως ήθελε να εξαφανίσει το θύμα, γιατί άφησε εκεί την γυναίκα και έφυγε;

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών είναι ένας γνωστός της 44χρονης από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, στον οποίο η γυναίκα είχε δώσει κάποια χρήματα. Αυτό το πρόσωπο αναμένεται να καταθέσει. Επίσης, χθες, κλήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει ένας γιατρός, φίλος της 44χρονης. Με τον άνθρωπο αυτό, η γυναίκα είχε κάποιες επαφές, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες σταμάτησαν πριν από λίγους μήνες. Τις ημέρες των εορτών ωστόσο, φαίνεται πως οι δυο τους αντάλλαξαν κάποια μηνύματα.

Από την πλευρά του, ο αδελφός του θύματος απορρίπτει την εκδοχή της αυτοκτονίας και με δηλώσεις του σε ΜΜΕ αναφέρει ότι εκτιμά ότι η αδελφή του δολοφονήθηκε: «Αυτά που γράφονται για αυτοκτονία δεν ισχύουν. Πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια. Οι δράστες την μετέφεραν στο αυτοκίνητο και την παράτησαν. Ήταν αγνώριστη και παραμορφωμένη από τα χτυπήματα. Ούτε εγώ ο ίδιος δεν μπόρεσα να την αναγνωρίσω στη φωτογραφία που μου έδειξε η αστυνομία».

agrinionews.grSource link