Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη συμβολαιογραφείων που συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς

56Ειδικό σχέδιο για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων της Αττικής έθεσε την Παρασκευή σε εφαρμογή η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», προβλέπεται να  αυξηθούν οι περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας με τα περισσότερα συμβολαιογραφεία, καθώς και ενεργοποίηση αστυνομικών με πολιτικά για την επιτήρηση των γραφείων – «στόχων».

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αποτυπώνονται σε δύο ξεχωριστές διαταγές που εξέδωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής τη 18η Ιανουαρίου 2018.Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» είχαν πραγματοποιήσει μία ακόμα επίθεση κατά συμβολαιογραφείου, αυτή τη φορά στην οδό Καποδιστρίου 18.

Η πρώτη διαταγή έχει αποδέκτη την Αμεση Δράση και προβλέπει επιπλέον περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις οδούς Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, 3ης Σεπτεμβρίου κ.ά. «Οι ανωτέρω ομάδες θα κινούνται στους προαναφερθέντες τομείς για επιτήρηση, εντοπισμό τυχόν υπόπτων ατόμων ή ομάδων, έλεγχο αυτών, άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αντίδρασης». Οι περιπολίες των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή.

Με τη δεύτερη διαταγή, η ΓΑΔΑ ζητεί από τα κατά τόπους τμήματα και υποδιευθύνσεις ασφαλείας να διαθέσουν προσωπικό (αστυνομικούς με πολιτικά) για τη φύλαξη των συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής. Η ευθύνη για τον συντονισμό των ομάδων ανετέθη στην αρμόδια υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας. Κάθε γραφείο που μετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται ότι θα επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, από τις 7 π.μ. έως 3 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Συνολικά, δηλαδή, θα διατεθεί στην κρατική ασφάλεια δύναμη 144 αστυνομικών της ασφάλειας για τη διακριτική επιτήρηση των γραφείων – στόχων της Αττικής.Source link