Συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία. Στους σοσιαλδημοκράτες το ΥΠΟΙΚ

37Οι συντηρητικοί και οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία συμφώνησαν στη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με το Spiegel Online.

Τα τρία γερμανικά κόμματα (CDU, CSU και SPD) κατέληξαν το πρωί της Τετάρτης στη γραπτή συμφωνία για το σχηματισμό και τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Tα δύο κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης -οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας- συμφώνησαν να συγκροτήσουν κυβερνητική συμμαχία με τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η βουλευτής του CDU Σεράπ Γκιουλέρ μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό στον ιστότοπό του, οι Σοσιαλδημοκράτες θα αναλάβουν, μεταξύ άλλων, και το υπουργείο Οικονομικών, εκτός από το ξωτερικών, το Εργασίας και των Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής της CSU θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. Το γεγονός αυτό μεταφράζεται ως νίκη του Σουλτς.

Το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών πηγαίνει στους Σοσιαλοδημοκράτες γεγονός που αποτελεί θετική εξέλιξη για τη χώρα μας.

Τώρα περίπου 250.000 μέλη του SPD θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία. Είναι μια διαδικασία η οποία θα καθυστερήσει για περίπου τρεις εβδομάδες τη διαδικασία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο άπό τους περισσότερους ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ωστόσο πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε στο Reuters ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει συμφωνία, καθώς εκκρεμούν κάποια ζητήματα.Source link